Logo DGB Nederland Dak- en Gevellift beheer.

UW DAKINSTALLATIES ZIJN ONZE ZORG.
ONS GECERTIFICEERDE PERSONEEL HOUDT ZE IN TOPCONDITIE.

Nieuws

Aanvulling op Veilig werken op hoogte, RI&E Glas en gevelreiniging Werkmethode: Gevellift(gondel)installatie

Onderwerp: Gevelonderhoudinstallaties voorzien van een aardlekschakelaar

Veilig werken op de permanente hangladder

Met deze flyer willen wij het volgende onder uw aandacht brengen.Over het veilig werken met hangladders is al veel geschreven en gesproken. In het Document Gevelonderhoud is duidelijk omschreven hoe een hangladder uitgevoerd moet zijn om er veilig mee te werken. Om valgevaar tijdens het werken te voorkomen is hierin omschreven dat de hangladder integraal moet zijn voorzien van een valbeveiligingssysteem.

Laat uw gevelonderhoudsinstallatie tijdig keuren. Dit voorkomt problemen en onnodige kosten.

Aangescherpte keuringsmaatstaven gondelinstallaties vragen uitleg

Het Liftinstituut krijgt veel vragen van eigenaren en beheerders over de keuring van hun gevelonderhoudsinstallaties. Vaak concentreerde dit zich rond de vraag 'waarom wordt afgekeurd wat in het verleden werd goedgekeurd?'. Hierbij een toelichting.

Aanvulling op Veilig werken op hoogte, RI&E Glas en gevelreiniging Werkmethode: Hangsteiger

Onderwerp: Minimale inhoud beoordeling toegangsweg naar een gevelonderhoudsinstallaties

Gevelliften jaarlijks laten keuren, door wie en waarom?

Ben je gebouweigenaar en heb je een GEVELLIFT op je dak voor het gevelonderhoud? De glazenwasser zegt dat je de installatie MOET laten KEUREN. Dat moet van de wet zegt hij.

Maar hoe zit dat eigenlijk? Is het alleen een veiligheidskeuring?

Alleen certificaat voor gevelinstallatie als toegangsweg veilig is

Certificering van gevelonderhouds-installaties vindt alleen plaats als naast de installatie zelf, ook de toegangsweg veilig is. Conform de bepalingen uit het Document Gevelonderhoud. Het gebeurt in de praktijk echter nogal eens dat de installatie zélf aan alle eisen voldoet, maar dat de toegangsweg niet veilig is.

Risico-Inventarisatie en -Evaluatie (RI&E)
voor de Schoonmaak- en Glazenwassersbranche

Werken op hoogte vormt een van de grootste risico’s binnen de glazenwassers- en gevelreinigersbranche. Het is van het grootste belang dat dit op een veilige manier gebeurt. In dit document wordt de stand der techniek weergegeven, die geldt als de invulling van het wettelijk vereiste minimale niveau.

Middenrailbeveiliging hangladders niet altijd veilig

Naar aanleiding van ongevallen met middenrailbeveiligingen voor hangladders in onder andere Groot-Brittannië is de norm hiervoor, de EN 353-1, ingetrokken. Dit betekent dat al deze beveiligingen verdacht zijn en niet gebruikt mogen worden voordat de veiligheid hiervan is aangetoond met een vernieuwd typecertificaat, op basis van de Richtlijn persoonlijke beschermingsmiddelen.

Stormschade: wat vergoedt de verzekering?

Windstoten van 100 kilometer per uur, windkracht 9, het stormt in Nederland. De wind richt aan schade aan bij Nederlandse huizen en auto's. Dit komt vooral door omgevallen bomen. Wat vergoedt de verzekering bij stormschade?

Meer schade door blikseminslagen

Bliksem veroorzaakt in Nederland steeds meer schade. Dat komt doordat het aantal blikseminslagen de afgelopen tien jaar fors is gestegen en het aantal computers en andere elektronische apparatuur bij particulieren en bedrijven ook is toegenomen. Dat meldde Nationale Nederlanden vrijdag.

CONTACT

Adres DGB Nederland

De Gouwe 8a
8253 PA Dronten
Nederland

Vraag een offerte aan.
Meld een storing
KvK en BTW nummer DGB Nederland

KvK-nummer: 32.14.94.61
BTW-nummer: NL - 8205.89.779.B01

CERTIFICERINGEN